Je suis aller prendre le thé d'après-midi au Restaurant Le Champlain, avec mes parents. Nous avons adoré l'expérience. C'était notre première fois. Nous avons pris l'option avec une coupe de champagne. C'était le rêve. Nous avons bien mangé puisqu'en plus des bouchées salées et des scones chauds avec marmelade d'orange, confiture et crème chantilly, il y avait un bar à desert à volonté. Certe c'est cher, mais c'est à faire une fois dans sa vie. Surtout si on habite Québec, ce qui est mon cas.
Associated producer: Fromagerie des Grondines - Freshly renovated, this great Fairmont Le Château Frontenac restaurant will receive a visit from Grondines cheeses, and chef Stéphane Modat will have fun working with the creativity and talent that he is known for. On the menu: crispy Deschambault cheese and salmon belly jerky, Nagano pork tenderloin in herb crust, and warm almond and cardamom financier cake.
When the Fairmont Le Château Frontenac hotel (on rue des Carrières), the symbol of Quebec, recently experienced a makeover, its upscale restaurant Champlain took advantage – now you can experience the luxury of the hotel without even staying there. Chef Stéphane Modat still comes up with small miracles in his dishes, making this a memorable spot for a special date.
An upscale restaurant in the famous Fairmont Le Château Frontenac hotel (on rue des Carrières), Champlain offers English tea served with savoury appetizers, scones and sweets. English tea is served only on Saturdays and you can even visit as a family, as a children's version is served to children 12 years and under.